S01E03 Modellmordet utanför Växjö

En 17-årig flicka har under hela sitt liv drömt om att stå i rampljuset. En dag plingar det till i Facebook-inkorgen. Det är en man som säger sig kunna uppfylla hennes dröm om att bli modell. Men mannen skulle visa sig ha helt andra avsikter.

8 reaktioner på ”S01E03 Modellmordet utanför Växjö

 1. Anonym skriver:

  Helt suverän podd. Vilken kvalitet och vad spännande. Längtar efter kommande avsnitt. En podd när den är som allra bäst.

  Gilla

 2. Niklas979 skriver:

  Vilken fantastisk bra podd. Hittade er via Itunes topplista och läste alla suveräna omdömen och kan bara instämma efter att ha lyssnat på era tre hittills utgivna avsnitt. Bara längtar till kommande avsnitt. Ps såg att någon ifrågasatte att ni nämner livstidsstraff och att domen var 18 år….Vad gäller där? Inget jag ens tänkte på men ni verkar ju ha koll så jag passar på att fråga. Ha en bra dag och hoppas på många fler avsnitt…..

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej!
   Tack så hemskt mycket för de fina orden! Vi uppskattar det verkligen, det gör mödan värt det när vi får kommentarer som denna!
   När det kommer till domen som Julia och Simon fick i Förlösa-fallet så gjorde vi faktiskt en miss. De dömdes till 18 års fängelse och inte livstid. Vi blandade helt enkelt ihop det tidsbestämda maxstraffet i Sverige som högst är 18 år, och livstidsstraffet som i sin tur inte är tidsbestämt.
   Hoppas du fick svaret på din fråga och att du fortsätter att lyssna! 🙂

   /Linnéa

   Gilla

 3. Agnes skriver:

  Hej fantastiska podar proffsigt jobbat. Mycket spännande och bra upplägg. Jag har bara en liten fundering på tex Familjemordet nämner ni offretsnamn, samma på hedersmordet och taximordet. Men på detta mordet väljer ni att inte berätta vad offret heter hur kommer de sig? Med tanke på att tex tv3 gjorde Mordet där detta fallet nämdes och hennes bild och namn fanns med. Mvh agnes

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej Agnes!

   Tack så jättemycket för de fina orden om vår podd! ❤
   Och bra att du frågar också! När det kommer till offrens namn så tar vi ett beslut i varje enskilt fall, oavsett vad andra medier har gjort. Vi funderar ofta på om namnet kan skada någon, exempelvis familjen. I Modellmordet kände vi att flickan som blev mördad var i en väldigt utsatt position och att både hon och familjen kunde fara illa av det som berättades om dem, därför bytte vi ut namnen 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s