S01E05 Tältmordet i Orrefors

År 2000 krossas idyllen i Orrefors när en 10-årig flicka mördas. Men ingen vet vem det är som har gjort det. Samtidigt händer en rad andra obehagliga händelser i bygden. Kunde det finnas ett samband?

6 reaktioner på ”S01E05 Tältmordet i Orrefors

 1. Anonym skriver:

  Detta är det enda avsnitt som jag lyssnat på hittills. Tycker att ni är mycket bra på att måla upp berättelsen, det är lätt, att som lyssnare, skapa sig bilder av händelseförlopp och jag lever mig in i historien och förfasas… Dock försvinner lite av den känslan när ni analyserar och kommer med era personliga tankar mitt i berättelsen… Det tycker jag är ett minus. Intressanta tankar som dock hade varit intressantare att få lyssna till efter att hela historien är berättad, enligt mitt tyckte. Annars mycket bra!

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej!
   Tack för din fina kommentar! Jag blev så glad när jag läste att du tycker att vi har lyckats med ett berättande och målande språk. Det är verkligen det vi har varit ute efter 🙂
   Jag förstår att diskussionerna kan kännas som ett avbrott men anledningen till att vi har de blandat med berättelserna har mycket att göra med att skapa cliff-hangers, samtidigt som vi vill att de ska fungera som en fördjupning i fallet, innan du vet hur det ska gå. Men vi tar det som en utmaning och ska se till att fixa ännu skarpare och intressanta diskussioner så att du längtar lika mycket till de som till berättelserna!

   Ha en härlig dag!

   /Linnéa

   Gilla

 2. Maria skriver:

  Hej nu lyssnar på samtliga av era spännande (hemska) avsnitt! Fick tips om er podd på Facebook. Jag bor i regniga London så detta är precis vad jag behöver en lång tur på tunnelbanan varje morgon 🙂 håller med ovan kommentar om att ni borde köra analysen efter avsnittet!
  Längtar med spänning till nästa avsnitt!!

  Tack för bra podd! Glad midsommar
  Maria

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej Maria!

   Tack så jättemycket för fin kritik! Det är så kul att se framför sig vart ni lyssnare är på väg när ni har Mordpodden i lurarna 😀
   Vi ska fundera över det ni säger också om att ha analysen efter avsnitten.

   Ha en superbra sommar så hoppas jag att vi hörs i höst igen! 🙂

   /Linnéa

   Gilla

 3. Hanna skriver:

  Hej! Mycket intressant, en händelse som berört mig personligt.
  Dock, en sak, ni kallar Öland för ”Östra Småland”, vill påpela att Öland är ett eget landskap och således självständigt från Småland.

  Keep up the good work!
  Mvh kränkt Ölänning

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej Hanna!
   Vad roligt att du tycker om podden och avsnittet! Jag förstår också helt klart varför du blir stött som ölänning när vi inkluderar det i Småland. Det var helt enkelt en miss i ett arbete som gick alldeles för snabbt.
   Hoppas du kan godta ursäkten så lovar vi att inte göra om det! 🙂

   /Linnéa

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s