S01E07 Studentmordet i Jönköping

Under hösten 2007 åker en ambulans ut till ett studentboende i Jönköping. En ung man har hoppat från fjärde våningen. Men det är inte det enda som står fel till. I killens korridorsrum återfinns nämligen en ung kvinna och hon andas inte.

7 reaktioner på ”S01E07 Studentmordet i Jönköping

 1. Anonym skriver:

  Hej,

  Tycker att ni målar upp en bra bild av händelseförloppet och gillar era berättarröster. Tyvärr är jag en av dem som inte uppskattar era avbrott mitt i handlingen.
  Ni menar att avbrotten ska reflektera era tankar osv kring fallet. Men jag upplever att ni mest försvinner bort från fallet i er dialog och landar in i filosofiska tankar, vilket gör att mitt intresse att lyssna vidare minskar. (Har lyssnat på samtliga av era podcasts)
  Jag hade hellre lyssnat på ett avbrott kring något ni hittat i materielet och vill fördjupa er i från den sekvens man just hört. Ett spännande vittnesförhör, eller något som återger tankar och känslor från personerna som var på plats som inte riktigt återges i handlingen.
  En annan liten tanke, ni lyfter ofta fall som redan finns genomgångna via andra podcasts. Är det ett medvetet val?

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej!

   Tack för de fina orden kring vårt berättande! Jag är ledsen att du inte är lika glad i våra diskussioner men jag förstår samtidigt hur du kan tycka att de är ett avbrott. Ibland kommer vi kanske lite väl långt ifrån fallet som avsnittet handlar om. Vi tar dock med oss din kritik och lovar att ta upp lite mer relevant material i framtida diskussioner. Det tycker nämligen vi också är intressant!
   När det kommer till din fundering kring vilka fall vi har valt och varför så är det inte kopplat till vad som tidigare tagits upp, snarare är det en bieffekt av att vi har valt de fall som vi tycker har mest historia kring sig. Och kanske också där det finns mest att diskutera kring. Tack igen för din kommentar!
   /Linnéa

   Gilla

 2. Sofiijahh skriver:

  Jag älskar hela podden, Och uppbrotten gör mig inget. Jätteskönt att bara lyssna när man är påväg till bussen eller i hemmet. Ska strax börja lyssna på denna, som jag vet att jag kommer älska.

  Kramar

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Nämen gud vad glad jag blir! Tack för din gulliga kommentar Sofiijahh 😀
   Nu håller jag tummarna för att du verkligen gillar de resterande avsnitten också!

   Kram,
   Linnéa

   Gilla

 3. Habbe90 skriver:

  Jätte intressant blogg och bra upplägg. Det bästa är att ni pratar om fallen som om ni inte vet vad som kommer att hända när ni har mellan snack. Ni väljer intressanta fall med en bra blandning mellan fall man hört om och fall man inte hört om. Intressant att ni tar upp det med att man lättare kan känna att det kunde vara jag då man är kulturellt och geografiskt nära.

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej Habbe90!

   Tack för så fin beröm! Det betyder jättemycket för oss när ni lyssnare hör av er med kommentarer om vad ni gillar med podden 🙂
   Det där med kultur/geografisk närhet är något som fastnat hos oss båda då vi fortfarande studerade till journalister. Och det märks ju tydligt hur sant det är när man arbetar med just mordfall, något som många ofta påverkas av.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s