S01E08 Lex Bobby-fallet utanför Nässjö

År 2006 försvinner en pojke från ett shoppingcenter utanför Göteborg. När pojken hittas så är det på botten av en sjö utanför Jönköping. Men det är inte det värsta, det värsta är det som hade hänt pojken innan han dog.

9 reaktioner på ”S01E08 Lex Bobby-fallet utanför Nässjö

 1. K skriver:

  Tack för den här säsongen (som jag nu lyssnat igenom på två dagar…). Fantastiskt jobb ni har gjort. Ni är så duktiga berättare och pratar precis lagom fort.

  Jag kan inte förstå varför ”Mia” och ”Tomas” fick tio års fängelse efter att ha plågat ihjäl Bobby. Jag tycker att de borde fått högra straff, men jag är bara en vanlig människa och inte insatt i domstolsväsendet.

  Lycka till framöver!

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej K!
   Hjälp vad du har slukat Mordpodden-avsnitt på kort tid! Vad glad jag blir! 😀
   Tack snälla för allt beröm också! Det betyder jättemycket att du säger det.
   Vad gäller Thomas och Mia så förstår jag att 10 år kan låta som kort tid för det de gjort. Förklaringen ligger i brottsrubriceringen. Eftersom de inte döms för mord, utan vållande till annans död med mera, så kan inte straffet bli mycket längre. De planerade ju alltså inte att döda pojken utan det blev en konsekvens av misshandeln. Bra att du hör av dig med så viktiga funderingar!

   Ha det gott,
   Linnéa

   Gilla

 2. Jasmine skriver:

  Älskar eran podd så mycket men undrar varför det först kom ut ett avsnitt av bobby fallet och sedan kom det ut ett nytt som då blev sista avsnittet?

  Längtar till säsong två 🙂

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej Jasmine!

   Vad kul att du gillar podden och redan längtar till nästa säsong! Det gör vi med 🙂
   Vad gäller Bobby fallet så vet jag inte riktigt vad du menar. Det kan ha krånglat något med sidan så det sett ut som två avsnitt men vi har bara gjort ett poddavsnitt om Bobby och det är som du säger sista avsnittet.

   Vi hörs i höst!

   /Linnéa

   Gilla

 3. Hanna skriver:

  Hej! En kollega pratade om denna podd vid lunchbordet härom dagen. Jag tänkte att den lät intressant och precis så var det! Nu har jag lyssnat igenom säsong 1 och varje avsnitt har varit intressant, lättlyssnat och hur bra som helst!
  Jag har själv två barn som är 3 och 1 år och jag grät när jag lyssnade på detta avsnittet. Hur kan man göra så mot ett barn? Det han fick utstå gör mig så ledsen i hjärtat. Jag var 17 år när detta hände och jag minns det men jag kunde nog inte relatera till det som jag gör nu när jag är äldre och själv har barn… Så fruktansvärt! Och snart släpps ”Mia” och ”Thomas” vad händer då? Kommer Mia få barn igen? Så många frågor…
  Tack för en fantastisk podd! Ni är verkligen jätteduktiga!

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej Hanna!

   Jag blir så glad av att läsa det du skriver om vår podd, roligt att du tycker den är både intressant och lättlyssnad! Det är precis det vi är ute efter 🙂
   När det kommer till just det här fallet så förstår jag helt och hållet dina tankar kring det som hände. Jag tyckte själv att det var extra jobbigt att arbeta med just det här fallet, men samtidigt är jag glad att vi kunde berätta Bobbys historia. Förstår dock hur det kan bli ännu jobbigare när man själv har barn och som du skriver så är det många frågor som kan snurra runt i huvudet efteråt.

   Tack för att du lyssnar och hör av dig! ❤

   /Linnéa

   Gilla

 4. Anonym skriver:

  Tack för en bra säsong… Dock undrar jag lite varför ni inte nämner i avsnittet att mamman har exakt samma diagnoser som Bobby??

  Gilla

  • mordpodden skriver:

   Hej!
   Vad roligt att du gillar vår första säsong! Jag hoppas du fortsätter lyssna 🙂

   Anledningen till att vi inte nämner att Bobbys mamma har samma fragil x-syndrom som sonen beror på att det yttrar sig väldigt olika hos kvinnor och män. Och vi kände att vi inte satt på den kunskap som behövdes för att förklara det för någon annan. Men i stora drag handlar det om att män drabbas gravt av syndromet medan kvinnor ofta får en mycket lindrigare variant. Vilken också stämmer in i det här fallet. I domen skrivs det bland annat att Bobbys mamma inte har några symptom på sjukdomen. Och för att inte krångla till det för lyssnaren valde vi därför att inte ta upp det.

   Tack för din fråga! 🙂

   /Linnéa

   Gilla

 5. Anonym skriver:

  Hej igen!
  Tack för svaret.
  Det är så att jag personligen känner Bobbys mamma och då jag är utbildad inom psykologi så vet jag att jag blir upprörd just pågrund av att jag just känner henne. Och jag hoppas därför att ni inte tar mina kommentarer på fel sett.
  Jag försvarar henne absolut inte!!!
  Men hon har inte bara fragil-x utan nåde ADHD och autism med mera diagnoser..
  Tycker bara det är bäldigt konstigt och att rätten gjorde en väldigt felaktig bedömning av henne då hon är lika om inte mer sjuk än Bobby själv…

  Sen utöver Bobbyfallet så det här med diagnoser… Om ni nu ska nämna det så måste ni läsa på mer om det. Ni har i flera avsnitt nämt olika diagnoser och när ni ska förklara dem så har det varit uppåt väggarna fel…

  Som sagt jag menar absolut inget illa och jag älskar eran podd men det drar upp känslor

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s