Om oss

_MG_6844klar

Vi som gör podden heter Linnéa Bohlin och Amanda Karlsson och är två nyexaminerade journalister från Småland. Med flera radiokurser i bagaget och ett delat intresse för true crime har vi tillsammans skapat Mordpodden.

För oss var valet att göra den här podden en självklarhet. Vi brinner båda två för radions möjligheter att förmedla en historia. Man brukar prata om ”Kino im Kopf”, ett tyskt citat som betyder ”bio i huvudet” och det är just det radio är när det är som bäst. Samtidigt visste vi att vi ville berätta om någonting viktigt. Mord handlar inte bara om en hemsk händelse, utan det handlar om att få svar på frågor kring varför det sker och att aldrig glömma människorna som det drabbar.

Bakom varje mord finns också historier, gärningsmännens och offrens. Men där finns också ett rättsväsende som tagit beslut på gott och ont, poliser som lyckats hitta spår där inga tillsynes funnits och inte minst en familj som varit med om det ofattbara som kommer förändra deras liv i all framtid. Genom att berätta just dessa historier vill vi att du som lyssnar ska få insikt i några av Sveriges mörkaste stunder och skapa dina egna uppfattningar kring det som hänt.

Vår ambition är att finnas i dina lurar på kvällspromenaden med hunden och ge dig känslan av att vi är de där tjejkompisarna som du pratar med i soffan. Vi vill även vara anledningen till den heta diskussion på måndagsmorgonen. Fick hen verkligen rätt straff? Hur kunde man missa det spåret?

True crime genren är populär med många podcasts i sin famn. Det som gör oss unika är vårt sätt att förmedla dessa historier på. Vad som har hänt innan, under och efter morden får du höra på ett berättande och lättillgängligt sätt. Ett sätt som du förmodligen aldrig har hört någon förmedla en mordberättelse på förut. Vi delar även med oss av våra egna tankar och åsikter i podden och hoppas på det sättet skapa en diskussion som fortsätter när avsnittet är slut.

Samtidigt vill vi att ni lyssnare ska vara en lika stor del av podden som vi är. Därför är vi oerhört glada för alla tips och frågor vi får in från er. Och vilka mordfall som tas upp i säsongerna är ni dessutom med och väljer! Ni lyssnar på oss så självklart lyssnar även vi på er.

Så tack alla ni som lyssnar på vår podd. Ni gör det möjligt för oss att jobba med någonting som vi verkligen älskar och brinner för!