Om oss

 

41688279_1902553909810298_8171768617487040512_n

Vi som gör podden heter Linnéa Bohlin och Amanda Karlsson och är två journalister från Småland. Med flera radiokurser i bagaget och ett delat intresse för true crime har vi tillsammans skapat Mordpodden.

För oss var valet att göra den här podden en självklarhet. Vi brinner båda två för radions möjligheter att förmedla en historia. Man brukar prata om ”Kino im Kopf”, ett tyskt citat som betyder ”bio i huvudet” och det är just det radio är när det är som bäst. Samtidigt visste vi att vi ville berätta om någonting viktigt. Mord handlar inte bara om en hemsk händelse, utan det handlar om att få svar på frågor kring varför det sker och att aldrig glömma människorna som det drabbar.

Bakom varje mord finns också historier, gärningsmännens och offrens. Men där finns också ett rättsväsende som tagit beslut på gott och ont, poliser som lyckats hitta spår där inga tillsynes funnits och inte minst två familjer som varit med om något ofattbart som kommer förändra deras liv i all framtid. Genom att berätta just dessa historier vill vi att du som lyssnar ska få insikt i några av Sveriges mörkaste stunder och skapa dina egna uppfattningar kring det som hänt.

Vår ambition är att finnas i dina lurar då du pendlar till jobbet eller går ut och går en runda med hunden. Vi vill även vara anledningen bakom den heta diskussion på måndagsmorgonen. Fick gärningspersonen verkligen rätt straff? Hur kunde man missa det spåret?

True crime genren är populär med många podcasts i sin famn. Det som gör oss unika är vårt sätt att förmedla dessa historier på. Vad som har hänt innan, under och efter morden får du höra på ett berättande och lättillgängligt sätt. Ett sätt som du förmodligen aldrig har hört någon förmedla en mordberättelse på förut. Vi delar även med oss av våra egna tankar och åsikter i podden och hoppas på det sättet skapa en diskussion som fortsätter när avsnittet är slut.

Samtidigt vill vi att ni lyssnare ska vara en lika stor del av podden som vi är. Därför är vi oerhört glada för alla tips och frågor vi får in från er. Och vilka mordfall som tas upp i säsongerna är ni dessutom med och väljer! Ni lyssnar på oss så självklart lyssnar även vi på er.

Så tack alla ni som lyssnar på vår podd. Ni gör det möjligt för oss att jobba med någonting som vi verkligen älskar och brinner för!